Wanneer en hoe moet ik betalen?
Eind februari van elk jaar ontvang je een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen waarop ook het reinigingsrecht staat vermeld. Je betaalt de aanslag in één keer of je machtigt ons voor een automatische incasso. Het bedrag wordt dan in 10 termijnen van jouw bankrekening afgeschreven.
Meer informatie over automatische incasso vind je op de pagina Digitale belastingbalie onder het kopje ‘Hoe regel ik een automatische incasso (machtiging)?’
Hoeveel moet ik betalen?
Laat je het bedrijfsafval ophalen door de gemeentelijke inzameldienst? Dan bedraagt het tarief € 320,73 (exclusief BTW) per bedrijfslocatie per jaar.
Waarom is het reinigingsrecht zoveel gestegen?
Dit heeft vooral te maken met de toegenomen kosten voor het onderhoud en beheer van afvalverwerking. Denk daarbij aan de kosten voor het vervangen en uitbreiden van afvalcontainers, personeelskosten en hogere verwerkingskosten.
Wat als ik geen gebruik meer maak van de inzameldienst?
Maak je geen gebruik meer van de inzameldienst omdat jouw bedrijf verhuisd is, wordt opgeheven of laat je het afval inzamelen door een andere afvalinzamelaar? Vraag dan om ontheffing voor de resterende volledige maanden. Vraag je ontheffing aan via de digitale belastingbalie (kopje bezwaar) of stuur een ontheffingsverzoek naar de Gemeente Eindhoven, Afdeling Belastingen, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.
Moet ik reinigingsrecht betalen als ik gebruik maak van een particuliere inzameldienst?
Nee, niet als je kunt aantonen dat het bedrijfsafval wordt afgevoerd door een erkend particulier inzamelbedrijf. Heb je toch een aanslag ontvangen? Dan kun je bezwaar maken tegen de aanslag. Stuur het bezwaarschrift naar de Gemeente Eindhoven, Afdeling Belastingen, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven. Stuur een kopie mee van het contract waaruit blijkt dat een ander afvalinzamelbedrijf jouw bedrijfsafval afvoert.
Kan ik kwijtschelding aanvragen?
Nee, voor reinigingsrecht kun je geen kwijtschelding aanvragen.
Kan ik bezwaar maken?
Jazeker, je kunt bezwaar maken als je het niet eens bent met de aanslag. Je moet de aanslag wel betalen. Kennen wij je bezwaar toe, dan ontvang je het betaalde bedrag terug op je rekening. Kijk voor meer informatie op Bezwaar tegen belastingaanslag.