Zero-emissiezone per 1 januari 2025

Op 1 januari 2025 gaat in Eindhoven en 13 andere gemeenten een zero-emissiezone gelden voor vrachtwagens en bestelbusjes. We hebben de afgelopen jaren samen met andere gemeenten, het ministerie en ondernemers gewerkt aan een goed georganiseerde invoering van de uitstootvrije zones. 

We vinden het jammer dat de politiek in Den Haag voor onnodige onzekerheid zorgt voor alle ondernemers. Vooral voor hen die al veel hebben geïnvesteerd om op tijd aan de nieuwe regels te voldoen of op het punt staan dit nog te doen. We willen een betrouwbare overheid zijn. Het kabinet moet nog met een officiële reactie komen, voor ons staat echter vast dat we de zero-emissiezone per 1 januari 2025 gaan invoeren. Dat is een gemeentelijke bevoegdheid. 

We houden de komende maanden goed in de gaten hoe het gaat met de invoering van de zero-emissiezones, uiteraard in nauwe samenwerking met het ministerie en de branche. We kijken daarbij met name naar de kleine ondernemers en of de huidige ontheffingen ook voor hen goed werken.

Verhalen van ondernemers

In de serie Op weg naar zero-emissie laten ondernemers zien hoe zij de zich voorbereiden op de zero-emissiezone per 1 januari 2025: Zero-emissiezone: verhalen van ondernemers | Ondernemend Eindhoven.

Ben jij mkb-er of zzp-er? En wil je ook een gratis maatwerk adviesgesprek over emissie vrij rijden? Kijk voor meer informatie op: Gratis maatwerkadvies emissievrij rijden MKB en ZZP | Ondernemend Eindhoven