Start-ups Sport Innovatie Challenge aan de start bij de Marathon

Gemeente Eindhoven riep de Marathon Innovatie Challenge in het leven. Daarbij kregen vier Eindhovense start-ups โ‚ฌ 10.000 en een aantal lopers toegewezen om hun producten mee te testen.

Lees het artikel hierover in het Eindhovens Dagblad: Een mobiele echo, steunzolen of een app die stress te lijf gaat? Marathonlopers testen innovaties waar iedereen wat aan heeft | Marathon Eindhoven | ed.nl

Vier innovaties zijn over een langere tijd getest, met als eindresultaat een bijdrage aan het lopen van een van de afstanden bij de Eindhoven Marathon. Gemeente Eindhoven is hiermee launching customer voor Alphabeats, Aristotle Technologies, PodoPrinter BV en Usono.

Het project is een samenwerking tussen economie en sport. Stijn Steenbakkers (wethouder Economie) en Maes van Lanschot (wethouder Sport) pionieren zo met het koppelen van maatschappelijke vraagstukken aan concrete projecten die bijdragen aan de stad van de toekomst. ๐Ÿ’ก

๐——๐—ถ๐˜ ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐˜-๐˜‚๐—ฝ๐˜€

๐Ÿ‘‰ De ProbeFix Dynamic van Usono maakt een echo in beweging mogelijk. Een arts of fysiotherapeut kan daarmee beter zien waar het misgaat om vervolgens lopers met adviezen op weg te helpen.

๐Ÿ‘‰ De mentale gesteldheid van sporters kan het verschil maken tussen winnen en verliezen. De app van alphabeats helpt om voor een wedstrijd de juiste focus te vinden of juist makkelijker in slaap te vallen. 

๐Ÿ‘‰ Door je brein te trainen, kun je informatie beter verwerken. Het programma van Aristotle Technologies biedt oefeningen aan voor momenten waarop je gefocust moet zijn. Het leert je juiste beslissingen te nemen om je training of wedstrijd gezond vol te houden.

๐Ÿ‘‰ Steunzolen zijn voor sommige sporters onmisbaar. Het maken van steunzolen is arbeidsintensief en het geeft veel restafval. De PodoPrinter is een 3D-printer die efficiรซnter, schoner en milieuvriendelijker werkt. Het geeft precieze demping en hardheid waar dat nodig is.