Horeca toegankelijker met Eindhovens Plenkske

Het Eindhovens Plenkske is een opritplaat die horecagelegenheden toegankelijker maakt voor rolstoelgebruikers. 

Het Plenkske is een initiatief van raadslid Marieke van Gastel, die zich onvermoeibaar inzet voor toegankelijkheid en inclusie in de gemeente Eindhoven. Met subsidie van de gemeente Eindhoven werden de eerste opritplaten aangeschaft en geplaatst in de Dommelstraat, de Kleine Berg en de Grote Berg en de Bergstraat. Maar ook bijvoorbeeld bij Koffie Keuten nabij Witte Dorp. 

De subsidie is onderdeel van de actieagenda van de visie Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven'. In dat plan is ook het aspect inclusiviteit  meegenomen.  “Toegankelijkheid is essentieel om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht fysieke mogelijkheden, kan deelnemen aan het sociale en culturele leven van de stad. De doorontwikkeling van 't Eindhovens Plenkske zal de toegankelijkheid verder verbeteren.”

Aanvragen

Horeca-ondernemers kunnen een aanvraag doen om een Plenkse te ontvangen. Neem contact op met m.frijters@eindhoven.nl of anouk.van.diepen@eindhoven.nl met de maten van je drempel en dan kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden!

Lees meer: